Noord-Korea naar Spelen

LAUSANNE, 4 JAN. Noord-Korea neemt toch deel aan de Olympische Spelen in juli in Atlanta. Het land heeft zich als laatste lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aangemeld. Het IOC heeft dit in Lausanne bekendgemaakt. De aanmelding van Noord-Korea brengt het totaal aantal deelnemende landen op 197, een record. Bij de Zomerspelen van 1992 in Barcelona waren 169 landen vertegenwoordigd. Ook toen was Noord-Korea van de partij. Het Aziatische land boycotte de Spelen van 1984 (Los Angeles) en 1988 (Seoul). China zal zich niet kandidaat stellen voor de organisatie van de Olympische Spelen in het jaar 2004. Volgens de secretaris-generaal van het Chinees Olympisch Comité, Wei Jizhong, is het voor China onmogelijk een dergelijke evenement te organiseren. Peking leek een goede kanshebber omdat de stad in 1993 slechts één stem te kort kwam voor de organisatie van de Olympische Spelen in het jaar 2000. De keus viel toen op Sydney.