Medewerkers Dresdner opgepakt

FRANKFURT, 4 JAN. Twee medewerkers van de Duitse Dresdner Bank zijn gisteren gearresteerd door de politie op verdenking van medeplichtigheid aan een grootscheepse belastingfraude. Dit hebben het openbaar ministerie en de Dresdner Bank gisteren medegedeeld. Het gaat om de directeur en het hoofd buitenlandse betrekkingen van een filiaal in Koblenz, tegen wie op 29 december een officieel arrestatiebevel is uitgevaardigd. De Dresdner Bank, de in omvang tweede bank van Duitsland, weigerde officieel commentaar te geven. Een anonieme zegsman van de bank liet wel weten achter zijn mensen te staan en hen alle “juridische en andere hulp” te zullen geven. Negen kantoren van Dresdner werden eind november onderzocht, omdat de bankmedewerkers klanten zouden hebben geholpen met het wegsluizen van miljoenen marken naar Luxemburg met het doel de belasting te ontduiken. Het onderzoek wees onder meer uit dat Dresdner klanten toestond om anoniem een rekening te openen om heb de kans te geven het geld naar het buitenland over te boeken. De Duitse regering is onlangs begonnen met een grootscheepse actie om de stroom van geld naar het buitenland in te dammen. Vooral Luxemburg is een geliefde locatie. (AP)