Correcties & Aanvullingen

Tolbrug

In de krant van 30 december (Afscheid van de laatste tolbrug in Nederland, pagina 3) staat dat de Prins Willem-Alexanderbrug bij Echteld als laatste tolbrug in Nederland tolvrij werd. Dat is niet juist. In Nieuwerbrug, gemeente Bodegraven, ligt nog een brug waar tol wordt geheven: de brug over de Oude Rijn. De tol geldt alleen voor auto's. De inwoners van Nieuwerbrug zijn van de heffing vrijgesteld. Brugwachter J. Westhof en zijn vrouw zeggen precies te weten wie er uit Nieuwerbrug komt en wie niet.

Ringlijn

In de krant van 30 december (Plattegrond van 1996, Zaterdags Bijvoegsel, pagina 5) staat dat in juli 1996 de Ringlijn Amsterdam wordt geopend. Dat is onjuist. Deze sneltram van Amsterdam-Sloterdijk naar Zuidoost zal pas het jaar daarop gaan rijden.