Centrafarm stapt in Quatropharma

Centrafarm, producent en distributeur van merkloze geneesmiddelen en importeur van merkgeneesmiddelen uit andere Europese landen, neemt een belang van circa 70 procent in Quatropharma, een in Breda gevestigd farmaceutisch groothandelsbedrijf dat 3,5 jaar geleden is opgericht door vier voormalige directeuren van het in 1992 failliet gegane Medicopharma.

Quatropharma heeft een jaaromzet van ruim 50 miljoen gulden en een personeelsbestand van vijfig werknemers. In 1994 opende het bedrijf een tweede vestiging in Zwolle.

Centrafarm, gevestigd in Etten-Leur, behaalde vorig jaar een omzet van ruim 116 miljoen gulden. Het bedrijf, dat eigendom is van de Duitse vennootschap Stada Arzneimittel AG telt 240 werknemers.

Met de nieuwe Wet geneesmiddelenprijzen wil Minister Borst (Volksgezondheid) de prijzen voor medicijnen in Nederland flink omlaag brengen. Dat beleid zal volgens Centrafarm leiden tot toenemend gebruik van merkloze geneesmiddelen.

Centrafarm bouwt zelf een nieuwe verpakkingsafdeling, een nieuw magazijn en laboratorium en stoot in de loop van dit jaar zijn eigen produktie-activiteiten af. Met de nieuwbouw is een investering van ruim 20 miljoen gulden gemoeid.