Alcohol in resten lichaam piloot van rampvliegtuig AA

FORT WORTH, 4 JAN. In de stoffelijke resten van de piloot van het vorige maand in Colombia neergestorte vliegtuig van American Airlines (AA) zijn sporen van alcohol aangetroffen. Dat heeft een woordvoerder van AA gisteren in Fort Worth bekendgemaakt, waar het zijn hoofdkwartier heeft. Bij het neerstorten kwamen 160 inzittenden om het leven.

“Natuurlijk zouden wij geschokt zijn als blijkt dat een van onze piloten in diensttijd heeft gedronken”, zei de woordvoerder, die de mogelijkheid open hield dat de alcohol is veroorzaakt door een natuurlijk fermentatieproces tijdens de drie dagen dat het lichaam van de piloot in de jungle heeft gelegen. Verder onderzoek moet dat uitwijzen. American Airlines zei evenmin uit te sluiten dat het vliegtuig is neergestort ten gevolge van een fout door de Colombiaanse verkeersleiding. (Reuter)