TNO opent een kantoor in Praag

DELFT, 3 JAN. De Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek TNO gaat een kantoor openen in Praag. Vanuit deze vestiging wil TNO zijn technologie in Midden-Europa onder de aandacht brengen van regeringen, bedrijfsleven en internationale geldschieters. TNO hoopt via promotie ter plekke opdrachten binnen halen voor milieuonderzoek en andere hoogwaardige onderzoeksprojecten. De aandacht voor nieuwe technieken om het milieu en de industrie te verbeteren is groot in Midden Europa, aldus G. Schoch van het Delftse bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor de buitenlandse vestigingen. TNO behaalt al 25 procent van zijn omzet door opdrachten uit het buitenland. De veertien vestigingen van de organisatie doen in Nederland onderzoek voor diverse buitenlandse partners. (ANP)