NIB boekt record-omzet in 1995

De Nationale Investeringsbank (NIB), waarin de Nederlandse overheid een meerderheid bezit, behaalde in 1995 omzetrecords. De winst zal conform eerder uitgesproken verwachtingen 12 tot 15 procent uitkomen boven die van 1994. Toen behaalde de NIB een netto resultaat van 110,6 miljoen gulden.

De nieuwe kredietverlening aan bedrijven steeg met 39 procent tot 4,1 miljard gulden. De totale kredietportefeuille (inclusief hypotheken) groeide met 17 procent tot ruim 12,5 miljard.

Dochter Parnib heeft een goed jaar achter de rug. Dit participatiebedrijf investeerde 130 miljoen in 19 nieuwe deelnemingen en 3 eerder aangegane participaties. In 1994 investeerde Parnib 100 miljoen gulden.

NIB heeft zich in versterkte mate op het buitenland gericht. In Londen nam de bank een vestiging van het Belgische ASLK over en in Singapore startte de NIB een handelsbank. In België zal een vertegenwoordigingskantoor worden omgezet in een volwaardig bankkantoor. Voorts is op Curaçao een scheepshypotheekbank geopend voor de Caraïbische en Amerikaanse markt.