Newcastle vergroot voorsprong

LONDEN, 3 JAN. Newcastle United heeft in de Engelse Premier League de voorsprong op Manchester United vergroot tot zeven punten. De koploper won gisteren op eigen veld met 2-0 van Arsenal. Chelsea won door een doelpunt in de laatste minuut met 2-1 bij Queen's Park Rangers. Ruud Gullit viel door een spierblessure uit. De Nederlander kan volgens een woordvoerder van Chelsea waarschijnlijk binnen een paar dagen de training hervatten. De Franse international William Prunier heeft Manchester United na twee duels alweer verlaten. De Engelse club wilde de Franse huurling opnieuw voor een korte periode vastleggen. De 35-voudige international reageerde gepikeerd. Zijn manager Alain Migliascio: “Met meer dan 350 wedstrijden in de hoogste Franse divisie en 35 Europese wedstrijden achter zijn naam, is Prunier geen beginneling meer die zich nog moet bewijzen.” United had de verdediger van Bordeaux nodig omdat Pallister en Bruce geblesseerd zijn. Manager Alex Ferguson kon na die twee wedstrijden nog geen oordeel vellen over Prunier.