Internatio-Müller neemt afscheid van zoetwarenproduktie

Internatio-Müller (IM) verkoopt zijn nog maar net verworven NL Produkten Compagnie, volledig eigenaar van zoetwarenproducenten NL-Pharma en voor de helft houdster van de aandelen Almeba Sweets. NL-Pharma fabriceert onder meer drop van het merk Nubilo/Nubilottes, merkprodukten en voedingssupplementen als Knoflox. Almeba is producent van Wybert.

NL Produkten Compagnie behaalde vorig jaar een omzet van ongeveer 20 miljoen gulden met 34 werknemers. IM doet de produktie-activiteiten van de hand omdat het concern niet met produceren te maken wil hebben. Wel blijft IM de distributie-activiteiten van het bedrijf verzorgen, aldus mr. M. Salomons, secretaris van de raad van bestuur. “Het was al bij aankoop de bedoeling de zoetwarenproduktie weer te verkopen, al werd dat toen niet gezegd.”

NL Produkten Compagnie is onderdeel van Dynadro, een drogisterij-groothandel in Den Bosch met een omzet van ruim 400 miljoen gulden in het afgelopen jaar. Dat bedrijf is voor tweederde eigendom van Internatio-Müller (sector Interpharm). Het andere belang van 33 procent is in handen van DA Drogisten Associatie.

Internatio-Müller telt vier sectoren. Het bedrijf is werkzaam op het terrein van chemische en technische handel, installatietechniek (Imtech), groothandel in farmacieprodukten (Interpharma) en op havengebied (als stuwadoor en cargadoor).