Hagelunie tevreden over '95

LEIDSCHENDAM, 3 JAN. Hagelunie Agrarische Verzekeringen, onderdeel van Interpolis, is tevreden over zijn omzet in 1995. De verzekeraar kan nog niet zeggen hoeveel winst er in 1995 is geboekt, maar het resultaat zal veel hoger uitkomen dan de 16 miljoen gulden winst vóór belasting van 1994.

Het aantal schadegevallen is door het relatief goede weer meegevallen. De premie-omzet is ondanks de opnieuw teleurstellende prijsvorming van een aantal agrarische produkten met 2 procent gegroeid naar ruim 107 miljoen gulden. Met uitzondering van de watersnood in Limburg en het Rivierengebied begin vorig jaar zijn er geen extreem grote calamiteiten geweest. Wel hebben hagelbuien in maart aanzienlijke schade toegebracht aan tulpen. In juli bracht hagel schade toe aan enkele bedrijven die lelies teelden. (ANP)