Beurskoersen in Mexico omhoog

MEXICO CITY, 3 JAN. De aandelenkoersen op de effectenbeurs in Mexico City zijn op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar omhoog geschoten naar een recordniveau. Beleggers lijken erop te vertrouwen dat de Mexicaanse economie zich zal herstellen van de recessie in 1995. De beursindex steeg gisteren met 150,96 punten ofwel 5,43 procent tot 2929,43. Het vorige record werd op 8 februari 1994 geboekt met een slotniveau van 2881,17 punten. De sterke koersstijgingen waren mede te danken aan een daling van de rente en een vaste stemming op de effectenbeurs in New York. De Mexicaanse beurs ondervond vorig jaar een flinke terugslag als gevolg van de eind 1994 uitgebroken pesocrisis en de daaruit voortvloeiende economische recessie. Volgens voorlopige ramingen kromp het bruto binnenlands produkt van Mexico vorig jaar met 6 à 7 procent. De regering verwacht dit jaar een economische groei van ongeveer 3 procent. (Reuter/AFP)