Akzo verkoopt Packaging Resins

Tussen chemieconcern Akzo Nobel en Wellman Inc, Shrewsbury, New Jersey (VS), is overeengekomen de activiteiten op het gebied van flessenpolymeer (Packaging Resins) van Akzo Nobel over te dragen aan Wellman.

Akzo Nobels bedrijf voor de fabricage van flessenpolymeer in Emmen bestaat uit continue PET-polymerisatie- en nacondesatie-eenheden (PET = polyetheentereftalaat) met een produktiecapaciteit van ongeveer 45.000 ton. Het aantal medewerkers in Emmen en Arnhem, waar het hoofdkantoor van de nieuwe Wellman-activiteit wordt gevestigd, bedraagt ongeveer zeventig.

Wellman behaalt een jaaromzet van ongeveer 1 miljard dollar (1,6 miljard gulden) en heeft 3600 mensen in dienst. Het produceert en verkoopt polyester-textielvezels. In de VS produceert Wellman voorts jaarlijks 135.000 ton flessenpolymeer. Wellman is het grootste recyclingbedrijf in de wereld van PET-flessen.