Schansspringer breekt ribben

GARMISCH-PARTENKIRCHEN, 2 JAN. De Finse schansspringer Mika Laitinen heeft zaterdag tijdens een training zijn sleutelbeen en vijf ribben gebroken. Hij maakte een val bij de voorbereiding op de Nieuwjaarswedstrijd, die gisteren in Garmisch-Partenkirchen werd gehouden. Het was de tweede wedstrijd in de vierschansentoernee. Laitinen is twee maanden uitgeschakeld. Zaterdag won hij de eerste wedstrijd van de vierschansentoernee in Oberstdorf. Jens Weissflog, bezig aan zijn laatste seizoen, staat bovenaan in het tussenklassement. De drievoudig olympisch kampioen mag zelfs hopen op een vierde zege in de befaamde toernee. De Duitser werd in Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen tweede en derde. Hij heeft, met Innsbruck (4 januari) en Bischofshofen (6 januari) nog voor de boeg, 12,2 punten voorsprong op de Japanner Harada.