Prominente Brit laakt restaurants op Schiphol

LONDEN, 2 JAN. De restaurants en snackbars op de nationale luchthaven Schiphol zijn uitsluitend geschikt voor voedselmasochisten. Voor een normaal mens is het eten er niet te verteren, het is er beneden alle peil.

Tot dit vernietigende oordeel komt de prominente Britse levensmiddelencriticus en schrijver van restaurantgidsen, Egon Ronay. De expert testte de eetgelegenheden van de vier grootste Europese luchthavens. Schiphol vormde in zijn ogen een dieptepunt. De hot dogs bij voorbeeld waren hard als leer.

Ronay testte in november in opdracht van de Britse luchthavenautoriteiten ongeveer tweehonderd maaltijden en dranken. Volgens hem komt Londens Heathrow op de eerste plaats met de beste koffie, frites en croissants.

Het vliegveld Charles-de-Gaulle bij Parijs doet het niet veel beter dan Schiphol. Als je daar eet, is er wat mis met je smaakpapillen, aldus de deskundige. Ronay rept over een absoluut schandalige kaas- en hamtosti en een lachwekkend croissantje.

In Frankfurt was sprake van een volstrekt oneetbare haring, maar desondanks was het voedsel er over het algemeen veel beter dan in Amsterdam en Parijs. Ronay constateerde evenwel een voor Duitsers ontypische inefficiëntie. (DPA)