Eigenaar De Witte stapt uit Polis Direct

NIJMEGEN, 2 JAN. Oprichter en directeur-grootaandeelhouder W. de Witte van Polis Direct heeft zich volledig teruggetrokken uit deze autoverzekeraar. De Witte raakte in opspraak na enkele omstreden sponsorcontracten. Daardoor was zijn positie onhoudbaar geworden.

In een maandag verspreide persverklaring liet De Witte weten zijn belang van 75 procent met enkele tonnen verlies te hebben verkocht aan BMS Investments in Londen. Het resterende aandeel blijft in handen van Bovemij, de verzekeringsdivisie van de branche-organisatie Bovag. Afgesproken is dat Bovemij dat belang desgewenst kan uitbreiden tot 50 procent.

De 46-jarige De Witte gold na enkele affaires als aangeschoten wild in de autoverzekeringswereld. Als hij was aangebleven, was de toekomst van Polis Direct uitermate ongewis geworden en had hij niets meer aan zijn aandelen gehad.

Het bedrijf is volgens de Witte zeer kansrijk, maar heeft als beginnende onderneming hoge aanloopkosten. Met een omstreden directeur-grootaandeelhouder werd het steeds moeilijker financiers te vinden. Ook wilde Bovemij van De Witte af. De strategisch belangrijke samenwerking met de Bovag-garages kwam onder druk te staan.

“Dit bracht het voortbestaan van Polis Direct en daarmee de werkgelegenheid van zestig mensen direct in gevaar. De keuze mijzelf terug te trekken bleek, hoe bizar ook, de enige oplossing om uit de impasse te geraken”, aldus De Witte, die spreekt van een persoonlijk en financieel drama.