Christie's veilt 14 procent meer

Het internationale veilinghuis Christie's heeft in 1995 voor een totaal bedrag van 931 miljoen Britse pond verkocht. Dat is 14 procent meer dan de 820 miljoen die in 1994 werd geveild. Het jaar 1995 komt daarmee op de derde plaats op de ranglijst van top-veilingjaren. De jaren 1989 en 1990 waren nog beter.

Hoogtepunten bij de Londense vestiging van Christie's was de verkoop van Duitse en Oostenrijkse kunst die in totaal een bedrag van 7,3 miljoen pond opbracht. In november bracht de veiling van Impressionistische en moderne kunst een bedrag van 16,3 miljoen op. De meest spectaculaire aankoop daarbij Le Commencementdu Monde, een sculptur van Constantin Brancusi, waarvoor het Kröller-Müller museum in Otterloo 1,2 miljoen pond neertelde. Voor de Amsterdamse vestiging van Christie's was oktober een goede maand. Indonesische schilderijen, aquarellen en tekeningen brachten in totaal 2 miljoen gulden op.