President Ghana slaat rivaal tijdens kabinetszitting

ACCRA, 30 DEC. De Ghanese president, Jerry Rawlings, heeft donderdag zijn plaatsvervanger, vice-president Nkensen Arkaah, tijdens een zitting van het kabinet een paar rake klappen verkocht. Arkaah zei dit gisteren tijdens een persconferentie in de Ghanese hoofdstad, Accra.

“Hij gaf me een harde klap op mijn schouder waardoor ik op de grand viel”, aldus de 68-jarige Arkaah. “Hij probeerde toen om me aan mijn schouder overeind te helpen om me zo opnieuw te kunnen slaan. Terwijl hij dat deed scheurde hij de schouder van mijn jasje.”

Volgens bronnen in Accra was Rawlings, die bekend staat om zijn woedeuitbarstingen, vertoornd op Arkaah omdat deze de Ghanese president in een toespraak beledigd zou hebben. De rel tijdens de vergadering van het kabinet zou begonnen zijn toen Rawlings Arkaah om opheldering vroeg over diens uitlatingen. Arkaah ziet in het incident overigens niet voldoende reden om zijn ontslag aan te bieden, zo zei hij gisteren in Accra.

Rawlings, die aan het hoofd staat van het regerende Nationale Democratische Congres (NDC), ziet Arkaah, leider van de oppositionele Nationale Conventie Partij, al langer als zijn voornaamste politieke rivaal. Arkaah leverde eerder dit jaar zware kritiek op de invoering van BTW in Ghana. (Reuter)