Omzetdaling veiling Holland

Bloemenveiling Holland (Naaldwijk en Bleiswijk) heeft in 1995 voor 2,5 procent minder aan bloemen en planten verkocht dan vorig jaar. De totale veilingomzet kwam op de laatste veildag van het jaar uit op bijna 2,1 miljard gulden.

Veilingdirecteur Telen wijt de omzetdaling vooral aan de verminderde aanvoer van importprodukten en het lage prijsniveau.

Voor 1996 verwacht de op Aalsmeer na grootste bloemenveiling van ons land een lichte omzetgroei. De prijzen zullen echter onder druk blijven staan door het nog steeds toenemende aanbod uit de gehele wereld.

Telen baseert zijn positieve verwachtingen op een aantal nieuwe ontwikkelingen. Begin volgend jaar neemt Holland een nieuw veilinggebouw (30.000 m2) en een nieuwe koelruimte (8000 m2) in gebruik. Ook komen er een aantal vernieuwende projecten op het gebied van beeldveilen en kopen op afstand. Daardoor moet het vooral voor buitenlandse klanten aantrekkelijker worden hun inkopen bij Bloemenveiling Holland te doen.