Angola wil onderzoek vliegramp

NEW YORK, 30 DEC. De Angolese regering heeft in een brief aan de Verenigde Naties gevraagd om een internationaal onderzoek naar de vliegramp, op 19 december, in het land waarbij 139 Angolezen om het leven kwamen. Volgens de brief bevond het vliegtuig dat toen neerstortte, zich 'clandestien' in het Angolese luchtruim.

Over de toedracht van het ongeluk bestaat overigens nog steeds grote onduidelijkheid. Vast staat wel dat het toestel, dat in Zaïre aan zijn vlucht naar Angola was begonnen, gehuurd was door UNITA, de rebellen met wie het Angolese regeringsleger tot voor kort in een zware strijd was verwikkeld. Volgens UNITA bracht het vliegtuig ontheemde Angolezen terug naar hun woonplaats. Volgens bronnen bij de Angolese regering was het toestel echter betrokken bij diamantsmokkel. (AFP)