Wonderlijke 'verschijning' van Jezus in Teheran

TEHERAN, 29 DEC. Een afbeelding van Jezus Christus zou op eerste kerstdag op een flatmuur in de Iraanse hoofdstad Teheran zijn verschenen en een verlamd christelijk meisje hebben genezen. Geruchten hierover doen als een lopend vuurtje de ronde en hebben inmiddels honderden Iraanse christenen èn moslims naar het bewuste gebouw getrokken.

“Ik ben gekomen om hier met eigen ogen het wonder te zien dat hier zou zijn gebeurd”, aldus een Armeense christen. Hij bevond zich in een groep van circa vijftig mensen voor het drie verdiepingen tellende appartementsgebouw in een overwegend door Armeniërs - een ongeveer 200.000 zielen tellende gemeenschap in de Islamitische Republiek - bewoonde woonwijk in het oosten van Teheran. Hij en andere omstanders wezen op sporen in de buitenmuur en hielden vol dat daarin een portret van Jezus te ontwaren was. “Kijk eens goed, zie je niet de baard en de ogen”, vroeg een van hen. Eronder was 'Dood aan onruststokers' gekalkt.

Sommigen hadden andere versies van het wonder. Een oude vrouw in een zwarte chador zei dat het eerder was gebeurd, en dat een islamitische man die aan kanker leed was genezen. “Ik hoop dat dit wonder mijn man kan helpen, die ook kanker heeft”, zei ze.

De krant Akhbar, de enige die tot dusverre over het gemelde wonder heeft bericht, schreef maandag: “Dezer dagen hoort men in verschillende delen van de stad dat een afbeelding van Jezus is gezien op een hek of een raam. Mensen hebben zich verzameld om zelf te kijken.”

Een 65-jarige islamitische huisvrouw uit het arme zuiden van Teheran zei dat ze samen met vrienden van plan was vanavond bij het gebouw een wake met kaarslicht te houden. Maar een jonge Armeense vrouw sprak van bedrog. “Een paar oude vrouwen die ik ken geloofden het. Maar ze waren bereid om alles te zien wat ze wilden zien.” (Reuter)