Unita schort besprekingen over vrede Angola op

LUANDA, 29 DEC. De Angolese oppositiebeweging UNITA heeft besprekingen met de regering over militaire aangelegenheden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat heeft de secretaris-generaal van UNITA, Paolo Lukambo Gato, gisteren gezegd. UNITA zal de besprekingen weer oppakken als het “crisisklimaat” in Angola voorbij is.

Woensdag heeft de oppositiebeweging het regeringsleger ervan beticht een offensief te zijn begonnen in het noordoosten van Angola. Een woordvoerder van de regering ontkent dit en beschuldigt UNITA ervan dat het zich wil onttrekken aan het vredesverdrag dat vorig jaar november werd gesloten. De burgeroorlog in Angola begon vlak voor de onafhankelijkheid van het land in 1975 en heeft inmiddels het leven gekost aan meer dan een half miljoen mensen. (AP)