TBS na overval op wielerploegleider

MIDDELBURG, 29 DEC. De rechtbank in Middelburg heeft gisteren een 21-jarige man uit Vlissingen veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de overval op het gezin van wielerploegleider Jan Raas en een bankoverval in Oost-Souburg. Verder moet de man de buit van de bankoverval, ruim 23.000 gulden, terugbetalen. De officier van justitie had vijf jaar en tbs geëist.

Een handlanger van de veroordeelde wacht nog op zijn vonnis. De rechtbank wil dat het Pieter Baancentrum hem eerst psychiatrisch onderzoekt.

De twee drongen in maart vorig jaar de woning van Raas binnen. Zij bedreigden een zoon met een vuurwapen. Toen het duo niet genoeg geld kreeg, gijzelden zij de echtgenote van Raas, diens zoon en een vriend van de laatste.

De wielerploegleider die een half uur later thuiskwam, verjoeg de overvallers. (ANP)