NBM-Amstelland vergroot belang in Capa City

Aannemer NBM-Amstelland heeft zijn belang van 27 procent in het vastgoedfonds Capa City, het vroegere Ravast, vergroot tot 31,5 procent. De ruim 4,3 miljoen nieuw uitgegeven aandelen Capa City verwierf het bouwbedrijf door verkoop van een onlangs gebouwd kantoorpand in Utrecht. Door de transactie zal de andere grootaandeelhouder Inter IKEA zijn belang zien afnemen tot 28,1 procent.

De prijs van het Utrechtse pand is echter bijna drie keer zo hoog als die van de verworven aandelen, namelijk 16,82 miljoen gulden. De koers waartegen deze aandelen zullen worden uitgegeven moet wel nog precies worden vastgesteld. Ze zal gelijk zijn aan de intrinsieke waarde op 31 december van dit jaar. De koers hangt rond de 19 gulden.

Naast eigen nieuwe aandelen schoof Capa City NBM-Amstelland ook 10,9 miljoen gulden aan contanten toe. Het gebouw, aan de Arthur van Schendelstraat 600, heeft een verhuurbaar oppervlak van 4585 m2 en is volledig verhuurd. Capa City brengt hiermee zijn vastgoedportefeuille boven de 400 miljoen gulden.