Licht verlies voor Dow Jones-index tot 5095,80 punten

AMSTERDAM, 29 DEC. De Newyorkse effectenbeurs aan Wall Street sloot de handelssessie gisteren, evenals de voorgaande dag, af met een klein puntenverlies. De Dow Jones-index zakte met 10,12 punten tot 5095,80.

Het waren vooral de technologiefondsen die de beursindex omlaag drukten. High-tech onderneming Cirrus Logic waarschuwde ervoor dat zijn resultaten weleens onder de verwachtingen zouden kunnen uitkomen. In een sector die extreem gevoelig is voor positieve dan wel negatieve ramingen, kwam deze mededeling hard aan.

Het effect werd nog versterkt doordat er verder op de Newyorkse beurs weinig te beleven viel, hetgeen voor deze tijd van het jaar overigens normaal is. Vandaag is de Newyorkse beurs nog een halve dag geopend.

Tegen het einde van de handel in New York stond de koers van de dollar op 1,6120 tegen 1,6055 de voorgaande dag. De koersstijging werd toegeschreven aan het op orde brengen van de boeken voor het einde van het jaar.

Vanmorgen, op de laatste handelsdag van het jaar, bleef de koers van de Amerikaanse munt stabiel. De dollar noteerde rond het middaguur 1,6033 tegen 1,6035 gistermiddag bij het slot van de handel. Handelaren verwachtten nog nauwelijks enige verandering in de koers later op de dag in Europa en de Verenigde Staten.

Op de effectenbeurs van Tokio was het vandaag eveneens rustig. De aandelenmarkt, die op deze laatste handelsdag van het jaar alleen in de ochtenduren geopend was, beleefde geen schommelingen van betekenis. De Nikkei-index van 225 fondsen sloot uiteindelijk met een minieme achteruitgang van 4,98 punten op 19.868,15 punten. Daarmee eindigde de belangrijkste beursmeter van Japan dit jaar nipt hoger dan vorig jaar, toen de slotstand 19.723,06 bedroeg.