Gezondheid van ex-president Z-Korea in gevaar

SEOUL, 29 DEC. De gezondheidstoestand van de vormalige Zuidkoreaanse president Chun Doo Hwan, die sinds 25 dagen in hongerstaking is uit protest tegen zijn gevangenzetting, is vanochtend ernstig verslechterd. Chun krijgt nu zuurstof toegediend en wordt intraveneus gevoed, waarmee zijn hongerstaking feitelijk ten einde is gekomen.

Chun is in staat van beschuldiging gesteld wegens militaire rebellie, in verband met zijn staatsgreep van 1979 en de gewelddadige onderdrukking van de volksopstand in Kwangju in 1980. Tevens wordt een onderzoek ingesteld naar illegale verrijking. Zijn opvolger, Roh Tae Woo, die eveneens gevangen zit, heeft toegegeven een fortuin van 650 miljoen dollar op illegale wijze te hebben verzameld. Chuns illegale rijkdom zou groter zijn. (Reuter, AP)