Fout van piloot vliegtuig Colombia

BOGOTA, 29 DEC. De vliegramp met een Boeing 757 van American Airlines in Colombia, waarbij vorige week 160 mensen om het leven kwamen, is het gevolg van een fout van de piloten. Dat heeft een woordvoerder van de Colombiaanse luchtvaartautoriteiten gisteren, na het bestuderen van de vluchtgegevens van het verongelukte toestel, bekendgemaakt. Enkele minuten voordat het toestel in Cali zou landen vloog het tegen een bergwand.

Uit de bestudeerde gegevens blijkt dat de piloten vergaten om, als onderdeel van een noodzakelijke correctie in de vlucht, de remkleppen van het toestel in te trekken. Vlak voor de ramp plaatshad gaf het navigatiesysteem van de Boeing aan dat het vliegtuig te dicht bij de grond kwam. Hierop probeerde de piloot, zonder resultaat, hoogte te winnen. (Reuter, AFP, AP)