Voorkeur muziek

NIEUWJAARSCONCERTEN

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble vindt 1 jan 14u plaats in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw en wordt rechtstreeks uitgezonden door de VPRO via Ned. 2 en Radio 4. Er zijn zoals altijd verrassingen, maar daarbij hoort niet dat het concert 'Van Zaandam tot Zaïre' wordt gedirigeerd door Thierry Fischer, dat er een optreden is van de Keniaanse zanger Ayub Ogada en dat kinderen zelf composities instuurden als antwoord op de vraag 'Wat hoor je als je denkt aan je land van herkomst?'

Het Schönberg Ensemble geeft olv Mauricio Kagel twee uitvoeringen van het eigen Nieuwjaarsconcert op 1 jan 15u in Muziekcentrum Vredenburg en 2 jan 20u15 in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Op het programma '...den 24.XII1931...', Dressur en Südwesten van Mauricio Kagel, mmv de bariton Lieuwe Visser en de slagwerkers Niels van Hoorn, John May en René Sperings.

Het Donkozakkenkoor Rusland en het Moskou Festival Ensemble geven 4 jan 20u15 olv Marcel Verhoeff een concert 'Winter in Rusland' in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht met liturgische en folkloristische liederen.

RICIOTTI ENSEMBLE Het straatorkest Riciotti Ensemble geeft, voorafgaande aan een tournee door Zuid-Afrika met Janice Jackson als soliste, nog een aantal optredens in ons land: 31 dec 11u Rotterdamse Schouwburg; 1 jan 14u30 Domkerk Utrecht; 3 jan 10u45 Tweede Kamer Den Haag.

HUMAN BEINGS Nederhouse in eindejaars-ambiance, live gespeeld op met de hand bediende computers. 29 dec Vera, Groningen, 30 dec De Koog, Noord-Scharwoude.

OSDORP POSSE 'Harder dan te hard,' waarschuwen de toppers van de Nederhop op de cd Afslag Osdorp van rapper Def P en zijn rebellenclub. 29 dec Patronaat, Haarlem, 30 dec Sint Frans, Alverna/Wijchen.