Rexel heeft potentiële meerderheid in Goudse branchegenoot Wolff

PARIJS/GOUDA, 28 DEC. De Franse elektrotechnische groothandel Rexel heeft reeds nu de potentiële meerderheid in zijn branchegenoot Wolff in Gouda. In de afgelopen weken, sinds 13 december, hebben veel aandeelhouders hun stukken aan Rexel aangeboden. Rexel had al een optie op een converteerbare lening aan Wolff. Daarom heeft Rexel de mogelijkheid de meerderheid in Wolff te verwerven, zo blijkt uit een gezamenlijke mededeling.

De bedoeling is overigens dat Rexel alle aandelen Wolff overneemt. Zij zal dit doen via een openbaar bod op de nog uitstaande aandelen, die via de beurs worden verhandeld. Begin januari worden nadere mededelingen over het openbare bod verwacht. Eerder kondigde Rexel al aan 71 gulden per aandeel te willen bieden, of in totaal 12 miljoen gulden.

Rexel heeft ruim 11.500 medewerkers en een omzet van meer dan 7 miljard gulden. Wolff heeft moeilijke jaren achter de rug en lijdt sinds 1991 onophoudelijk verlies, zij het dat de nadelige uitkomsten van jaar tot jaar kleiner worden. In 1994 schreef Wolff 140.000 gulden in rode cijfers. De omzet lag in de eerste negen maanden van dit jaar op 74,4 miljoen gulden.

Rexel denkt met een volledig belang in Wolff een positie op de Nederlandse markt te veroveren. De in Parijs gevestigde onderneming is een van de grootste elektrotechnische groothandels in Europa en maakt zelf deel uit van de Pinault-Printemps-Redoute-groep. (ANP)