Optimisme rond vredesoverleg Israel en Syrië

DAMASCUS/JERUZALEM, 28 DEC. De Syrische minister van buitenlandse zaken, Farouq al-Shara, heeft zich gisteravond optimistisch getoond over het vredesoverleg met Israel. Shara sprak kort nadat Israelisch-Syrische vredesonderhandelingen na een onderbreking van zes maanden bij Washington waren hervat. De eerste ronde eindigt volgens plan morgen.

Ook aan Israelische zijde werd optimisme verwoord. “Wat we kunnen constateren is een positieve sfeer, een gevoel dat de delegaties (..) grote bewegingsvrijheid hebben om serieus te onderhandelen”, verklaarde in Jeruzalem minister Beilin.

Belangrijkste onderwerpen van gesprek zijn de diepte van de Israelische terugtrekking van de Hoogvlakte van Golan en de begeleidende veiligheidsmaatregelen. De onderhandelingen worden gevoerd op ambassadeursniveau. (Reuter)