NK natuurijs op Ermerstrand

UTRECHT, 28 DEC. Het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs wordt zaterdag gehouden op het Ermerstrand in Nieuw-Amsterdam/Veenoord in Drenthe. De schaatsbond inspecteerde gisteren drie ijsvloeren die voor het NK in aanmerking kwamen. Eernewoude (It Wiid) en Kropswolde (Zuidlaardermeer) vielen af. Het ijs op het Ermerstrand had gisteren een dikte van zestien centimeter. Reglementair wordt zeventien verlangd. Om die reden werd de titelstrijd een dag verschoven van vrijdag naar zaterdag. De vrouwen beginnen om 9.05 uur, de mannen om half één. De wedstrijd wordt door de NOS rechtstreeks uitgezonden op televisie. De marathon om de KNSB-beker die zaterdag op de kunstijsbaan van Alkmaar zou worden verreden, is verplaatst naar een later te bepalen datum.