Lagere omzet veiling Aalsmeer

Bloemenveiling Aalsmeer sluit 1995 af met een omzet van ruim 2,4 miljard gulden. Dat is bijna één procent lager dan vorig jaar, aldus de veiling woensdag. Naar verwachting komt de winst voor belastingen iets hoger uit dan de voorziene veertien miljoen gulden (1994: twintig miljoen). Voor 1996 verwacht de directie geen gemakkelijk jaar, met een stabiel blijvende of heel licht groeiende omzet.

De oorzaken van de iets lagere omzet zijn onder meer de grotere produktie van bloemen en planten in de wereld en een afname van een deel van de afzet daarvan via de Nederlandse veilingen. Ook de matige bestedingen van consumenten op een aantal Westeuropese markten speelde “Aalsmeer” parten. Volgens de veiling zit er desondanks nog groei in de uitvoermogelijkheden naar onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland en de Oosteuropese landen.