Jordanië vindt stoffen voor Irak

AMMAN, 28 DEC. De Jordaanse autoriteiten hebben een grote hoeveelheid chemisch materiaal dat kan worden gebruikt voor de aanmaak van chemische wapensmet bestemming Irak in beslag genomen, aldus minister van buitenlandse zaken Abdul-Karim al-Kabariti. Tevens is volgens hem een machine voor de vervaardiging van raketonderdelen onderschept. Kabariti zei dat de “versnelde onderschepping van verboden goederen” het resultaat is van de grote hoeveelheid documenten die de Iraakse regering zelf aan de Verenigde Naties heeft overgedragen na het overlopen van het brein achter Iraks militaire industrialisering Hussein Kamel Hassan. Irak, dat vanmiddag nog niet op het bericht had gereageerd, heeft eerdere dergelijke beschuldigingen met kracht van de hand gewezen. (Reuter, AP)