DIKKE PRET

Komen drie gniffelende giraffes een grote kudde olifanten tegen. De giraffes meteen dubbel van het lachen.

'Wat is er zo grappig?' tettert de dikste olifant. 'Wij girafjes vinden het ontzettend lollig om zulke mislukte giraffes als jullie te zien.' Olifant: 'Maar wij zijn geen mislukte giraffes, wij zijn buitengewoon goed gelukte olifanten.' Dit fabeltje uit 'Dik Voor Mekaar' staat model voor de luchtige toon die schrijfster Marja Visser - bekend van de de Bond van Formaat en het contactbemiddelingsbureau Dik Voor Mekaar - handhaaft, ondanks oprechte woede over en strijdbaarheid tegen de discriminatie van dikke mensen. Met ervaringen van dikkerds, informatie over wat wel en niet gezond is, en veel raadgevingen hoe je jezelf leert accepteren. Tegelijkertijd verscheen Het Dikke Pret Kwartet: 'mag ik van jou Gratenpakhuis, dan krijg jij van mij Sappige Moot'. Uitg. De Toorts, prijzen ƒ 29,90 en ƒ 17,50. Inl 023-5154555.

    • Karel Knip
    • Edith Schoots