Banken verkopen Canary Wharf aan investeerders

LONDEN, 28 DEC. Een consortium van Amerikaanse, Zwitserse en Arabische investeerders heeft het omvangrijke kantorenproject Canary Wharf in het oosten van Londen gekocht. Canary Wharf was eigendom van elf Europese, Amerikaanse en Canadese banken.

Onder de kopers bevindt zich de Canadese vastgoedmagnaat Paul Reichmann, een van de intiatiefnemers voor de ontwikkeling van het miljardenproject. De banken hebben Canary Wharf overgenomen van Olympia & York, de vastgoedonderneming van de gebroeders Reichmann die in 1992 failliet ging.

Andere kopers van Canary Wharf zijn de Saoedische prins Al Waleed bin Talal, de Zwitserse bankier Edmund Safra en CBS-topman Larry Tisch. Zowel Safra, Reichmann als Tisch zijn grote donateurs van liefdadigheidsprojecten in Israel. Een samenwerking tussen hen en een Saoedische prins zou vóór het vredesporces in het Midden-Oosten ondenkbaar zijn geweest. (AP)