Zeker 420 doden bij brand in noorden India

DABWALI, 27 DEC. Bij een brand tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van een school in Dabwali in Noord-India zijn zaterdag ten minste 420 mensen om het leven gekomen. Ten minste 105 aanwezigen bij de prijsuitreiking liepen zware brandwonden op. De meeste slachtoffers waren kinderen tussen vier en veertien jaar. De politie vermoedt dat de brand veroorzaakt werd door kortsluiting of door de ontploffing van een gascilinder. Volgens ooggetuigen greep het vuur razendsnel om zich heen omdat het Rajiv Trouwpaleis, waar de jaarlijkse ceremonie plaatshad, ter gelegenheid daarvan was versierd met zeer ontbrandbare synthetische zijde. In het gebouw waren duizend zitplaatsen maar volgens ooggetuigen waren er op het moment dat de brand uitbrak, veel meer mensen in het Paleis. “Binnen drie tot vier minuten was het allemaal over”, aldus een functionaris van de politie. (Reuter, AP)