Verlies voor herstelde Ruud Gullit

ROTTERDAM, 27 DEC. Ruud Gullit maakte na een afwezigheid van zes weken zijn rentree in de Engelse competitie bij Chelsea. Hij moest meteen twee wedstrijden in vier dagen spelen. Manager Glenn Hoddle posteerde de Nederlander centraal op het middenveld in plaats van in de achterhoede. Zaterdag tegen Manchester City gaf Gullit de beslissende pass voor het winnende doelpunt van Peacock (1-0), maar gisteren leed Chelsea een teleurstellende nederlaag op eigen veld tegen stadgenoot Wimbledon (1-2).

Voor Wimbledon betekende het de eerste zege na veertien duels. De bezoekende ploeg speelde 35 minuten lang met tien man. Aanvoerder Vinny Jones moest vertrekken nadat hij Gullit tegen de achillespezen had geschopt en arbiter Callagher hem de tweede gele kaart toonde. Het was de elfde keer in de carrière van Jones dat hij uit het veld werd gestuurd. Ondanks de speler meer slaagde Chelsea er niet in gelijk te maken. Dat was mede de verdienste van doelman Hans Segers die eindelijk is hersteld van een langdurige knieblessure. Wimbledon kreeg in de slotfase zelfs nog een strafschop. Holdsworth miste echter de kans op 3-1.

Bij Arsenal speelde Dennis Bergkamp beide kerstduels niet. Hij had nog te veel last van zijn kuit. Arsenal verloor met 3-0 van Liverpool door drie treffers van Fowler, maar herstelde zich drie dagen later met dezelfde cijfers tegen Queens Park Rangers. Glenn Helder speelde zaterdag een deel van de wedstrijd. Gisteren bleef hij op de bank. De aan zijn knie geopereerde Bryan Roy kwam na een maand ook weer eens in actie. Hij mocht gisteren twaalf minuten voor tijd bij Nottingham Forest invallen tegen Sheffield Wednesday. Roys club won met 1-0.

De nummers één en twee, Newcastle United en Manchester United, ontmoeten elkaar vanavond op Old Trafford. In de eerste speelronde van deze kerstperiode werd het gat tussen beide ploegen vergroot tot tien punten. Leider Newcastle won met 3-1 van Nottingham Forest, terwijl Manchester United juist met 3-1 bij Leeds United struikelde. Eric Cantona liep een hoofdwond op. Voor de wedstrijd ontving de Fransman telefonische dreigementen. In Leeds neemt men het de aanvaller nog steeds kwalijk dat hij de plaatselijke club verliet.