MOJO bouwt concerthal in Bijlmermeer

AMSTERDAM, 27 DEC. De 'uitgaansboulevard' bij het nieuwe Ajax-stadion in Amsterdam Zuidoost is compleet. Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft gisteren bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt met MOJO concerts voor de bouw van een concerthal.

Eerder was al bekend dat in dit gebied een musicaltheater wordt gebouwd door Joop van den Ende en een megabioscoop door Pathé Cinemas bv. De concerthal zal zo'n 23 miljoen gulden kosten, waarvan de gemeente 2 miljoen voor haar rekening moet nemen en stadsdeel Zuidoost 1,5 miljoen. Het stadsdeel krijgt in ruil daarvoor tien avonden per jaar beschikking over de zaal. In de hal, waarvan de bouw naar verwachting in 1997 zal beginnen, moeten 2.000 à 3.000 zitplaatsen komen of 5.000 staanplaatsen alnaargelang het evenement. De architect is Frits van Dongen, die ook de megabioscoop zal ontwerpen.