Zestienhoven

Een Rotterdams zakenman verdient al gauw 300 gulden per uur. Rotterdam Airport schijnt voor deze groep bijzonder aantrekkelijk te zijn door de tijdwinst die geboekt kan worden.

De rijtijd (per auto retour) naar Schiphol en de in/uitchecktijd opgeteld, nemen per reis gemiddeld twee uur extra in beslag. In geld uitgedrukt is dit minstens 500 gulden. Als dit tijd/geld voordeel zou worden uitgedrukt in een verhoogde airporttax, hetgeen volstrekt redelijk zou zijn, zou Zestienhoven bij 200.000 reizigers per jaar 100 miljoen extra inkomsten kunnen verwerven. Een verlegd Airport zou zonder probleem gefinancierd kunnen worden en Rotterdam een prachtig woongebied rijker zijn. Met andere woorden: laat deze rijke reizigers de kosten van dit voordeel zelf betalen in plaats van deze af te wentelen op de gemeenschap.

    • Carel Weeber