Voetbalbonden in conflict met Europese Unie

LONDEN, 23 DEC. UEFA en FIFA zullen de reglementen niet aanpassen aan de uitspraak van het Europese Hof over de beperking op het aantal buitenlanders per club. Dat hebben de Europese- en wereldvoetbalbond gisteren verklaard. De UEFA en FIFA willen een overgangsregeling omdat ze tegen veranderingen midden in het seizoen zijn. Maar de voetbalclubs moeten zich direct aanpassen, vindt Europees commissaris Karel van Miert. “Het hof heeft geen manoeuvreerruimte gelaten. Overtredingen worden door de Europese Unie direct aangepakt. Clubs en bonden kunnen rekenen op zware straffen.” De Engelse voetbalbond voert de uitspraak van het Europese Hof wel door. “Wij hebben onze clubs geadviseerd de regels over de beperking van het aantal buitenlanders met onmiddellijke ingang op te heffen”, zegt Rick Parry, directeur van de League. “Clubs zijn met ingang van vandaag vrij met zoveel spelers, mits afkomstig van EU-lidstaten, te spelen als zij willen.”