Privé-kliniek met nieuwe huidtechniek

EINDHOVEN, 23 DEC. In het Catharina ziekenhuis in Eindhoven wordt in januari een privé-kliniek geopend voor cosmetische huidbehandelingen. De kliniek, Perfect Skin, is een initiatief van de aan het ziekenhuis verbonden dermatoloog P. Berretty.

Het ziekenhuis hoopt door de vestiging van de kliniek de uitstraling te vergroten en ook meer poliklinische dermatologische behandelingen te kunnen verrichten. De kliniek wordt gevestigd in een enkele jaren geleden gebouwde vleugel van het ziekenhuis. De relatie met het Catharina ziekenhuis gaat niet verder dan dat het ziekenhuis de ruimte aan de kliniek verhuurt.

In de kliniek vinden cosmetische behandelingen plaats die normaliter niet door zorgverzekeraars worden vergoed. Patiënten worden behandeld met een zogeheten CO-laser, die zonder littekens achter te laten een dunne huidlaag 'afdampt' en een onderliggende huidlaag zonder veel rimpels blootlegt. De techniek vervangt de chemische 'pealing' van de huid dan wel de zogeheten derm-abrasie waarbij gebruik wordt gemaakt van een roterend boortje. Voordeel van de zogeheten CO-ablatie techniek is dat er geen schade ontstaat in het overgangsgebied tussen de huidlagen. De techniek wordt ook toegepast in andere Nederlandse ziekenhuizen.