Acht mensen overleefden vliegramp in Cali

EL PLACER, 23 DEC. Niet vijf, zoals aanvankelijk was bericht, maar acht mensen hebben de vliegramp met een Boeing van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines bij Cali in Colombia overleefd. Vanochtend zeiden reddingswerkers te hopen dat nog meer overlevenden worden gevonden. Een Amerikaans televisiestation maakte gisteren melding van negen overlevenden, maar dat is in Colombia niet bevestigd.

Het vliegtuig - het eerste Amerikaanse toestel dat is verongelukt sinds de aanslag op een Panam-Boeing bij Lockerbie in 1988 - sloeg woensdagavond tegen een berg bij Cali te pletter, kort voordat het zou landen na een vlucht vanuit Miami. Aan bord bevonden zich 156 passagiers en acht bemanningsleden.

De reddingsoperaties zijn tot gisteren gehinderd door slecht weer, in de vorm van dichte mist en een ijskoude regen. Voor vandaag wordt een weersverbetering verwacht. (Reuter)