Loek van Wely blijft leider na remise

GRONINGEN, 22 DEC. Met een verdiende remise in de derde ronde tegen zijn Amerikaanse achtervolger Gata Kamsky heeft Loek van Wely gisteren de leiding behouden in het internationale schaaktoernooi van Groningen. De Nijmegenaar kwam daardoor op een score van 2.5 punten, een half punt meer dan een trio concurrenten: Kamsky, de Engelsman Michael Adams en de Bosniër Ivan Sokolov. De tweede Nederlander, Jeroen Piket, speelde remise tegen de Rus Sergej Tiviakov. Hij bezet met één punt de gedeelde negende plaats.

Van Wely, die met veruit de laagste ELO-rating aan het toernooi begon, trof in Kamsky een agressief ingestelde opponent. De naar de Verenigde Staten uitgeweken Rus offerde twee zwarte pionnen voor het initiatief, maar de investering bleek bijna teveel van het goede. Van Wely toonde zich echter tevreden met remise. (ANP)