Generale koopt aandeelhouders Credit Lyonnais uit

De Belgische Generale Bank wil houders van 5,7 procent van de aandelen Credit Lyonnais Bank Nederland uitkopen en een prijs bieden van 77,90 gulen per aandeel. Aandeelhouders kunnen hun stukken aanbieden vanaf 27 december tot en met 26 januari. Dit is vanochtend meegedeeld in de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Credit Lyonnais Bank Nederland in Rotterdam.

De notering van de aandelen Credit Lyonnais op de Amsterdamse effectenbeurs is vrijdag opgeschort tot 27 december. De 5,7 procent van het aandelenkapitaal staat in Amsterdam genoteerd. De rest van de aandelen heeft de Generale Bank van de Franse moedermaatschappij gekocht voor een bedrag van 1,175 miljard gulden. Na uitkoop van de minderheidsaandeelhouders komt er een einde aan de beursnotering in Amsterdam.