Charlton stopt als bondscoach van de Ieren

DUBLIN, 22 DEC. Jack Charlton zal zijn contract als bondscoach van het Ierse voetbalelftal zoals verwacht niet verlengen. De 60-jarige Engelsman deelde de Ierse voetbalbond (FAI) zijn besluit gistermiddag in Dublin mee. Charlton heeft de Ierse voetballers bijna een decennium lang onder zijn hoede gehad en groeide in die periode uit tot een nationaal idool. De kwart-finaleplaats bij het WK in 1990 was het sportieve hoogtepunt van Ierland.

Charlton blikt tevreden terug. “Tien jaar is lang voor een baan als trainer. Maar het waren schitterende jaren, de gelukkigste van mijn leven. Ik heb elke minuut ervan genoten, maar eens moest het eindigen. Toch zit Ierland me nu in het bloed. Ik heb hier veel vrienden en ben van plan er heel vaak terug te komen.”