Broer van Silvio Berlusconi tot cel veroordeeld

ROME, 22 DEC. Paolo Berlusconi, de broer van mediamagnaat Silvio, is gisteren veroordeeld tot zestien maanden cel wegens corruptie. Hij heeft ruim een miljoen gulden smeergeld betaald aan bestuurders en ambtenaren van de gemeente Pieve Emanuele, in de buurt van Milaan, om de aanleg van een golfbaan mogelijk te maken. Het terrein had een agrarische bestemming. Met behulp van de steekpenningen is dat gewijzigd. Paolo Berlusconi heeft steeds volgehouden dat zijn bedrijf Edilnord gedwongen was te betalen. Hij wil beroep aantekenen tegen het vonnis en blijft in afwachting daarvan op vrije voeten. Hij is al eerder veroordeeld wegens clandestiene betalingen aan politieke partijen en er loopt nog een aantal onderzoeken tegen hem op verdenking van fraude en corruptie. De meeste zaken staan los van de verschillende onderzoeken die lopen tegen Silvio Berlusconi. Deze zal volgende maand terecht moeten staan op verdenking van corruptie.