Brand in Brussels station vermoedelijk aangestoken

BRUSSEL, 22 DEC. De brand begin deze maand in een seinhuis in het Brusselse Noordstation is vermoedelijk aangestoken. Aanvankelijk ging de politie uit van kortsluiting, maar ze beschikt nu over sterke aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting. Van vijf andere brandjes in en rond het station, die rond dezelfde tijd uitbraken, staat vast dat ze zijn aangestoken. De brand in het seinhuis heeft het treinverkeer in en rond Brussel wekenlang ontregeld. Nog altijd rijden er minder treinen dan normaal. Na de brand kwam er kritiek op de Belgische spoorwegen, over de staat waarin het seinhuis uit 1954 verkeerde. Zo was er geen branddetector in het seinhuis, wat het bluswerk bemoeilijkte. De spoorwegen hebben de laatste jaren voorrang gegeven aan het moderniseren van seinhuizen waar de Hoge Snelheidstrein naar Nederland, Frankrijk en Duitsland zal rijden, terwijl het verouderde seinhuis in het Noordstation cruciaal midden in het Belgische spoorwegnet ligt. De politie heef extra manschappen ingezet om de oorzaak van de brand definitief te kunnen vaststellen.