Vuurwerkkliklijn

DEN HAAG, 21 DEC. De 'vuurwerk-kliklijn' die de politie Haaglanden op 16 november instelde heeft tot nu toe veertig meldingen opgeleverd. De Haagse kliklijn, een gratis 06-nummer voor tips over illegaal vuurwerk, is de eerste in Nederland. “Het loopt niet storm. Misschien is het een kwestie van wennen. De lijn heeft tijd nodig om ingeburgerd te raken”, zegt een woordvoerder van de politie.

Niet bekend

Na Sinterklaas zijn in openbare gebouwen, bibliotheken en buurthuizen duizend posters opgehangen om de bekendheid van de kliklijn te vergroten. Dat leidde niet tot meer tips. De woordvoerder: “Er hebben ook mensen uit Zeeland en Groningen gebeld. Dat is niet de bedoeling. De lijn is er alleen voor Den Haag en omstreken.” Het experiment wordt in januari besproken. “Misschien dat het nummer volgend jaar een andere naam krijgt. Vuurwerkmeldpunt of zo.”