Voorzitter Frans parlement op bezoek in Algerije

PARIJS, 21 DEC. De Franse parlementsvoorzitter Philippe Séguin heeft gisteren opgeroepen tot een betere verstandhouding tussen Frankrijk en Algerije. Hij zei dit tijdens een kort bezoek aan Algerije als eerste hoge Franse vertegenwoordiger sinds de Algerijnse president Liamine Zéroual in oktober geïrriteerd een ontmoeting met zijn Franse ambtgenoot Jacques Chirac bij de Verenigde Naties in New York afzegde. Sindsdien heeft Zéroual met overmacht de presidentsverkiezingen gewonnen. Het verloop van die verkiezingen, waarvoor in strijd met de verwachtingen volgens officiële cijfers driekwart van de kiezers opkwam, is in Parijs voorzichtig begroet. Séguin heeft Chirac een mondelinge boodschap van Zéroual overgebracht. Zijn ontmoeting met de Algerijnse president omschreef hij als “zeer warm”. (Reuter, AFP)