Voorkeur: Films

THE PIANO Jane Campion vertelt in een haar rijkgelaagde, wonderlijk mooie derde speelfilm over de Victoriaans-pure sensualiteit van een Schotse vrouw in het barre negentiende eeuwse Nieuw-Zeeland. Bij gebrek aan een stem drukt zij zich uit in haar pianospel. Holly Hunter speelt haar geniaal; de gebarentaal aanwendend voor drieste poëzie met handen en gezicht. Harvey Keitel is minstens zo goed als de man die haar, zichzelf en de piano betrekt in een spel van tederheid en passie. Utrecht.

EN VERDER Apollo 13 (3 theaters), Batman Forever (Veenendaal, Werkendam), The Bridges of Madison County (28 theaters), Die Hard With a Vengeance (Heerlen), Doornroosje (17 theaters), Goldeneye (96 theaters), Jade (Alkmaar, Tilburg), Lang leve de koningin (8 theaters), Pulp Fiction (Amsterdam, Utrecht), Wallace & Gromit (5 theaters).