Vedior betreedt Spaanse markt

Vedior International, de uitzendgroep van het detailhandels- en dienstenconcern Vendex, neemt een belang van 30 procent in Laborman, de op één na grootste uitzendonderneming in Spanje. De overeenkomst geeft Vedior het recht zijn belang de komende jaren uit te breiden tot 100 procent.

Laborman, met het hoofdkantoor in Bilbao, beschikt over een landelijk netwerk van 63 vestigingen en behaalt met 220 vaste medewerkers een omzet van ruim 93 miljoen gulden. Dit komt neer op marktaandeel van 11 procent. De onderneming geeft momenteel werk aan gemiddeld 3500 uitzendkrachten. IBV, één van Spanjes grootste investeringsmaatschappijen, heeft sinds maart 1994 een belang van 51 procent in Laborman dat momenteel een krachtige groei doormaakt. Dit jaar zal de omzet verdubbelen en voor 1996 wordt een soortgelijk groeicijfer verwacht. Het aantal vestigingen zal toenemen tot ongeveer honderd. Vendex denkt dat de acquisitie vanaf het boekjaar 1996/97 het concernresultaat positief zal beïnvloeden.

Vedior is werkzaam in vijf landen (Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland) en behaalde in het boekjaar 1994/95 een omzet van 1,4 miljard gulden. In de eerste helft van het lopende boekjaar, begonnen op 1 februari 1995, steeg de omzet met 56 procent tot ruim 900 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat verdrievoudigde tot 27 miljoen gulden.